Prima lingurita a copilului dumneavoastra

dermatocosmetice

O noua lume a nutritiei se deschide pentru copilul dumneavoastra in apropierea varstei de 6 luni. In completarea laptelui matern, micutul dumneavoastra poate primi alimente noi, unul cate unul. Pentru incepe cu succes diversificarea, am sumarizat patru dintre cele mai frecvente intrebari legate de ”Prima lingurita a copilului”.

Cum imi obisnuiesc cel mai usor copilul cu alimentele solide?

Dupa nutritia exclusiv lichida reprezentata de laptele matern, trecerea se face cu cel mai mare succes atunci cand alimentele solide sunt foarte fin mixate, sub forma de piure.

Ce gusturi prefera copilul meu?

Sugarii sunt obisnuiti cu gusturi moderate, usor dulci, datorita laptelui matern. Copilul dumneavoastra va accepta cel mai usor noua masa de legume sau fructe daca acestea au un gust moderat. Prin urmare, doar ingrediente de calitate organica, cu gust moderat, selectate cu mare grija, ajung in borcanelele HiPP.

In ce ordine este cel mai bine sa-i ofer noile alimente?

Cel mai bine este sa incepeti simplu. Simplu inseamna un singur ingredient, de exemplu: dovleac sau mar. Copilul dumneavoastra a tolerat bine noul aliment si  ii place noul gust? Atunci puteti incepe cu urmatoarea varietate care, de asemenea, contine tot doar un ingredient, cum ar fi morcovul.

De cat de mare varietate are nevoie copilul meu?

In trecut se recomanda o varietate cat de mica posibil. In zilele noastre, oamenii de stiinta recomanda introducerea multor feluri de mancare diferite in dieta copilului. Obisnuindu-l cu o paleta larga de gusturi si cu alimente sanatoase puneti bazele unei diete sanatoase pe viata. In paralel, sistemul imunitar  invata sa tolereze alimente diferite. Astfel, copilul dumneavoastra va accepta noi alimente si noi gusturi, pas cu pas.

Informatii oferite de catre HiPP Romania | hipp.ro