Paste cu pesto de leurda si ciuperci

dermatocosmetice

Paste cu pesto de leurda si ciuperci.
Ingrediente:
200 g paste integrale  pene sau spaghete
300 g ciuperci
Sare piper
Ingrediente pentru pesto :
1 legatura leurda
50 g muguri de pin
Sare, piper
Ulei de masline extravirgin 1 lingura
2 linguri fulgi de drojdie inactiva
Zeama de lamaie optional
Mod de preparare:
Dupa ce apa da in clocot se pune sare si putin ulei de masline  si se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. Ciupercile se taie lamele si se soteaza intr-o tigaie antiaderenta cu sare si piper si putin unt sau ulei de masline la o temperatura intermediara.
Cat timp se gatesc ciupercile, facem pesto : In bolul unui chopper se pun semintele de pin si se maruntesc bine. Peste ele se pun frunzele de leurda, o lingura de ulei de masline, 1 lingura fulgi de drojdie inactiva si se continua pasarea. Sosul se condimenteaza cu sare si piper si se mai amesteca putin. In functie de consistenta pe care o doriti pentru sos puteti sa puneti mai mult sau mai putin ulei de masline. Totusi, uleiul de masline are multe calorii, atentie la cantitate
Peste ciuperci se adauga doua polonice din apa in care au fiert pastele si trei liguri de pesto.Se lasa la foc mic pana cand sosul scade putin si se leaga. Se condimenteaza cu putina sare si piper. Nu exagerati cu sarea pentru ca spaghetele au fiert in apa sarata si pesto a fost si el condimentat. Se adauga spaghetele, se amesteca bine cu sosul si se mai lasa 1 minut pe foc.
Se servesc calde cu 1-2 lingurite de fulgi de drojdie inactiva daca optam pentru o varianta vegana sau parmezan si cu multa pofta!

Multumesc!

Liana Conțiu
Nutritionist