Obiceiuri alimentare bune pentru copii cu varste intre 1 si 3 ani

dermatocosmetice

Acordati o atentie mare alimentelor pe care copilul le consuma in perioada 1 – 3 ani. In copilaria timpurie, se construieste temelia, pe termen lung,  a obiceiurilor alimentare sanatoase, pe care le pot pastra pe toata perioada vietii.


Folositi-va de aceasta oportunitate pentru a va analiza propriile obiceiuri alimentare si pentru a le schimba, daca este necesar! Ca parinti, sunteti modele de urmat, importante pentru copilul dumneavoastra, in ceea ce priveste alegerile lui privind alimentele si obiceiurile alimentare. Intotdeauna incercati sa mancati impreuna cu copilul dumneavoastra: cel putin o data pe zi, intreaga familie ar trebui sa se adune la masa. Copiii au nevoie de companie atunci cand mananca si de modele bune de urmat.

In mod ideal, ar trebui sa-i oferiti copilului dumneavoastra o varietate larga de alimente sanatoase. O alimentatie variata in ingrediente sanatoase asigura un aport echilibrat de nutrienti. Chiar daca, la inceput, unele feluri de mancare sunt refuzate, este important sa fie oferite, din nou, intr-un mod relaxat. Este practic sa aveti toate componentele la masa si sa-l lasati pe copil sa aleaga.

Regula este ca ceva ce este pe masa sa se manance, dar copilul poate alege ce. Copiii au nevoie de pana la 10 ”experimente” inainte de a accepta un nou fel de mancare si de a-l manca cu placere. Apoi, bineinteles, micutul dumneavoastra poate castiga un mic rasfat.

Mancatul – o placere pentru copii si parinti.

Deja la sfarsitul primului an, copilul dumneavoastra poate invata sa manance singur, atunci cand sta in siguranta in scaunelul inalt pentru copii. Mancarea care poate fi ridicata usor, poate fi mancata cu mana. Incet, mancatul cu lingura va fi invatat. Oferiti-i copilului dumneavoastra tacamuri potrivite pentru copiii mici, cum ar fi o lingura cu margini rotunjite si o baveta MARE, pentru ca a se murdari face parte din invatat. Poate veti dori sa acoperiti si hainele sau podeaua.

Oferiti-i copilului timp suficient ca sa se joace cu mancarea. La inceput, hrana va fi peste tot si mai putin in gura, dar acest lucru este complet normal. Pastrati-va rabdarea si ajutati copilul aratandu-i, laudandu-l si incurajandu-l. Daca copilul a incercat suficient, il puteti ajuta hranindu-l, pentru a se satura.

Laptele este in continuare important.

Laptele si produsele lactate sunt elemente foarte importante in alimentatia copilului dumneavoastra pentru ca, printre alte lucruri, asigura aportul suficient de calciu pentru cresterea oaselor puternice si a dintilor sanatosi.

Laptele de crestere, adresat copiilor cu varste mai mari de 1 ani, contine, pe langa calciu,  si alte componente necesare cresterii, de care copiii au nevoie la aceasta varsta si pe care nu le primesc, din alte surse,  in cantitati suficiente.

Conform unui Raport al Societatii Germane de Nutritie din 2008, copiii mici, cu varste intre 1 si 3 ani, primesc prea multe proteine, nu primesc suficienti acizi grasi polinesaturati (Omega-3), nu primesc suficient fier, iod, acid folic sau vitamina D. 

 

Informatii oferite de catre HiPP Romania | hipp.ro