Inotul - miscare si distractie pentru cei mici!

dermatocosmetice

Practicarea inotului de catre cei mici are mai multe efecte pozitive asupra dezvoltarii si comportamentului acestora: le intareste sistemul imunitar, ii ajuta sa capete incredere in ei, ii ajuta sa se relaxeze, ii invata cum sa fie in siguranta atunci cand sunt in apa, ii ajuta sa stabileasca relatii cu alti copii, sa socializeze, sa se integreze in grupuri. Natatia imbunatateste rezistenta si conditia fizica a copilului, in timp ce lipsa poftei de mancare sau lipsa dorintei de a dormi vor disparea dupa cateva ore de inot.

Inotul practicat cu regularitate ii ajuta pe copii supraponderali in procesul de slabire. Spre deosebire de alte exercitii fizice care presupun efort si un program bine stabilit, inotul ofera beneficii similare, dar este o activitate distractiva care combina amuzamentul cu arderea caloriilor.

Prin practicarea inotului este antrenata musculatura intregului corp fara a se pune presiune pe articulatii. Acesta este un aspect important si in cazul adultilor, dar cu atat mai important in cazul copiilor care au incheieturile mult mai sensibile. In plus, inotul este un sport care favorizeaza oxigenarea si stimuleaza activitatea cardiaca, de aceea ar trebui practicat de la varste cat mai mici. Inotul ii ajuta pe cei mici  sa devina mai rezistenti la infectii sau raceli, organismul fiind pregatit sa faca fata agresiunilor din mediul extern.

Inotul contribuie la dezvoltarea armonioasa a corpului si poate fi un sport practicat usor si de catre copiii care nu au o conditie fizica foarte buna si carora, de obicei, nu prea le place miscarea.