Úszás- MOZGÁS ÉS SZÓRAKOZÁS A KICSIK SZÁMÁRA!

dermatocosmetice

A kicsik számára az úszásnak több jótékony hatása van ezek fejlődésére és viselkedésére: erősíti az immunrendszerüket, segít nekik, hogy önbizalmat nyerjenek, hogy ellazuljanak, megtanítja őket, hogy legyenek biztonságban amikor vízben vannak, segít más gyerekekkel kapcsolatot kialakítani, szocializálni, csoportba integrálódni. Az úszás javítja a gyerek állóképességét és fizikai erőnlétét, miközben az étvágy hiánya és az álmatlanság eltűnik néhány úszóedzés után.

A rendszeresen űzött úszás segít a túlsúlyos gyerekeknek fogyásban. Egyéb testedzéstől eltérően ami erőfeszítést és előre jól meghatározott programot feltételez, az úszásnak hasonló jótékony hatásai vannak, azonban szórakoztató tevékenység ami kombinálja a szórakozást a kalóriák égetésével.

Az úszás révén az egész test izomzata edzve van az ízületek terhelése nélkül. Ez egy fontos aspektus a felnőttek esetében is, de annál is fontosabb azon gyerekek esetében akiknek érzékenyebbek az ízületeik. Továbbá , az úszás elősegíti az oxigénellátást és stimulálja a szívműködést, ezért minél fiatalabb kortól kéne űzni. Az úszás segíti a kicsiket, hogy ellenállóbbak legyenek fertőzések vagy hűlések esetén, a szervezet készen áll arra, hogy minden külső környezetből érkező támadásra felkészüljön.

Az úszás hozzájárul a test harmonikus fejlődéséhez és könnyen gyakorolható sport lehet azon gyerekek számára is akik nem rendelkeznek túl jó fizikai kondícióval és általában nem nagyon szeretik a mozgást.