Kisgyermeke első kanál étele

dermatocosmetice

6 hónapos kora körül új világ nyílik a gyermeke előtt étkezés terén. Az anyatej kiegészítéseként, a kisgyerek új élelmiszereket ismer meg egyenként. Azért, hogy a hozzátáplálás sikeres legyen, összefoglaltunk négyet a leggyakoribb kérdések közül amelyek  a "Kisgyermek első kanál ételéhez" kapcsolódnak.

Hogyan tudom legkönnyebben rászoktatni a gyermekemet a szilárd táplálékra?

A kizárólag folyékony élelmezést képviselő anyatej után, az áttérés akkor a legsikeresebb, ha a szilárd ételek nagyon finomra vannak őrölve, pürésítve.

Milyen ízeket kedvel a gyermekem?

A csecsemők a mérsékelt, enyhén édes ízekhez vannak hozzászokva az anyatej miatt. A gyermeke akkor fogja legkönnyebben elfogadni a zöldségekből vagy gyümölcsökből álló ételt, ha ezek mérsékelt ízűek. Ezért, csak a gondosan kiválogatott, mérsékelt ízű, organikus minőségű hozzávalók kerülnek a HiPP üvegekbe.

Milyen sorrendben legjobb az élelmiszereket felajánlani?

A legjobb egyszerűen kezdeni. Egyszerűen azt jelenti, hogy egyetlen hozzávalóval, például: sütőtök vagy alma. Gyermeke jól tolerálta az új élelmiszert és tetszett neki az új íz? Akkor kezdheti a következő változatot, ami szintén csak egy hozzávalót tartalmaz, mint például a murok.

Mekkora változatosságra van szüksége a gyermekének?

Régebb minél kisebb változatosságot ajánlottak. Manapság, a tudósok azt ajánlják minél többféle ételt vezessünk be a gyermek étrendjébe. Ha sokféle ízzel és egészséges élelmiszerrel ismertetjük meg egy egészséges étrend alapjait fektetjük le gyermekünk számára. Ezzel párhuzamosan, az immunrendszer megtanul különféle ételeket elviselni. Ezáltal a gyermeke új ételeket és ízeket fogad el lépésről-lépésre.

HiPP Románia által szolgáltatott információk | hipp.ro